Кафедра експертизи товарів та послуг здійснює підготовку студентів ступеня «бакалавр» за спеціалізацією «Товарознавство і торговельне підприємництво» та ступеня «магістр» за спеціалізацією «Експертиза товарів та послуг» за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Кафедра співпрацює з міжнародним органом ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн» у сфері стандартизації, сертифікації та управління якістю, Національним науковим центром «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова», Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при УМВС України в Одеській області, Інспекцією з питань захисту прав споживачів в Одеській області, Одеською регіональною торгово-промисловою палатою, ДП «Одесастандартметрологія», потужними торговельними мережами «Ашан», «МЕТРО», «Фоззі Груп» та іншими організаціями та установами, де студенти проходять практику та виконують практичну частину випускні кваліфікаційні роботи.
Освітні програми забезпечують ґрунтовні, конкретні знання за таким змістом діяльності:
Кафедра має потужну матеріально-технічну базу – 6 лабораторій, в яких студенти проводять практичні заняття та здійснюють наукові дослідження:
З 2015 р. кафедру очолює Кунділовська Тетяна Анатоліївна – к.т.н., доцент.
Закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова за спеціальністю «технологія консервування» у 1987 р. У 1998 р. захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук на тему «Розробка технології виробництва сухих сніданків, збагачених харчовими волокнами» за спеціальністю 05.18.01 технологія хлібопекарських продуктів та харчоконцентратів. З 2004 р. працює в Одеському державному економічному університеті. У 2011 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри експертизи товарів та послуг.
Викладає дисципліни: Загальна технологія харчових продуктів; Товарознавство (теоретичні основи); Товарознавство (харчові продукти); Управління безпечністю товарів; Технологія продукції ресторанного господарства.
Сфера наукових інтересів: товарознавчі дослідження якості смакових товарів; визначення відповідності продовольчих товарів; розробка сенсорних методів дослідження якості харчових продуктів.
Сьогодні кафедра здійснює підготовку фахівців за двома ступенями вищої освіти: бакалавр і магістр.
Фахівці, які готуються кафедрою, володіють знаннями та розумінням теоретичних засад підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.
Мета магістерської програми полягає у формуванні компетенцій щодо практичного використання та вдосконалення сучасних методів організації, проведення експертних досліджень з метою захисту прав споживачів та впровадження систем менеджменту якості відповідно до вимог міжнародних стандартів.
Основним завданням магістерської програми є підготовка висококваліфікованих фахівців-експертів, які:
Сфера застосування набутих знань: випускники можуть обіймати посади керівника підприємства, установи, організації; консультанта та радника в органах державної ради; товарознавця, товарознавця-аудитора; експерта з якості продукції; менеджера систем харчової безпеки; менеджера систем якості; менеджера з торговельного маркетингу; фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку; експерта у сфері якості надання послуг; керівника установи зі стандартизації, сертифікації та якості.
Спеціальність: Підприємство, торгівля та біржова діяльність
спеціалізація: Товарознавство і торговельне підприємництво
ступень вищої освіти: бакалавр
спеціалізація: Експертиза товарів та послуг
ступень вищої освіти: магістр
Спеціальність: Готельно-ресторанна справа
ступень вищої освіти: бакалавр
Молодіжний студентський рух «Допомога споживачу» при Одеському національному економічному університеті. Створений на кафедрі Експертиза товарів та послуг у березні 2014 року з цілю захисту інтересів споживачів.
«Ми на захисті Ваших прав!»