10.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала екскурсію до тематичного костелу «Хогвартс». У рамках дисципліни «Менеджмент організацій» викладач Наймарк К. А. зі студентами 4 курсу спеціальності «Туризм» при відвідуванні закладу розміщення познайомились із питаннями: організаційної структури хостелу, розподілу службових обов’язків персоналу закладу, особливостями номерного фонду та асортиментом додаткових послуг. Паралельно з костелом також функціонують дві квест-кімнати мережі «Мышеловка», при відвідуванні якої надаються знижки гостям хостелу. При хостелі знаходиться кафе, що надає послуги харчування.
13.11.2017 кафдера туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала екскурсію на винно-коньячний завод «Шабо», що розміщений у Білгород-Дністровському районі Одеської області. У рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства» викладач кафедри Наймарк К. А. разом зі студентами 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» познайомились із питаннями процесу виробництва вина, коньяку та ігристих вин, познайомились із історією регіону, виникненням виноробства та особливостями створення шабських вин, відвідали погріб з винами та коньяками, а також прийняли участь у дегустації вина, дізнались про культуру споживання напоїв, створених на основі винограду. Дякуємо Центр культури вина «Шабо» за екскурсію з дегустацією для майбутніх фахівців у готельній та ресторанній сфері.
13.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне практичне заняття для виконання індивідуального завдання з розробки студентами власної екскурсії. Викладачем Нєчевою Н. В. було організовано екскурсію до музею контрабанди. У рамках дисципліни «Організація екскурсійної справи» студентами 3 курсу спеціальності «Туризм» познайомились із об’єктами показу періоду функціонування режиму порто-франко в Одесі.
15.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне практичне заняття у готелі «La Gioconda» у рамках дисципліни «Менеджмент організацій». Студенти четвертого курсу спеціальності «Туризм» разом із своїм викладачем к.е.н. Наймарк Е.А. відвідали бутік-готель. У 2017 році готель отримав нагороду «Кращий вибір подорожуючого» від Tripadvisor. «La Gioconda» – це бутік-готель в Одесі, який пропонує своїм гостям 18 комфортабельних номерів з індивідуальним оформленням та дизайном. Студентам люб’язно надали інформацію щодо номерного фонду, познайомили з особливостями організації роботи номерного фонду, залу для фітнесу, ресторану, конференц-залу. Щиро вдячні керівництву готелю, персоналу готелю та особисто Ірині Балабан за гостинність, організацію та проведення зустрічі, цінні практичні вказівки та практичний довід, з яким адміністратор поділилась зі студентами.
15.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне заняття у міжнародному аеропорті м. Одеси. У рамках дисципліни «Організація транспортних послуг» старший викладач Бедрадіна А. К. ознайомила студентів 2 курсу спеціальності «Туризм» з інфраструктурою аеропорту, процедурою проходження туристами реєстрації на рейс літака та організацією повітряного перевезення пасажирів.
16.11.2017 студенти 1 курсу 17 групи спеціальності «Туризм» разом з їх викладачем доцентом Давиденко І. В. провели практичне заняття в туристичній фірмі «Бюро подорожей «Сім'я». Студенти дізналися про специфіку роботи в туристичних фірмах, про правила створення і продажу турів, про ті компетенції, якими повинен володіти фахівець сфери туризму. Директор туристичної фірми Лариса Новікова розповіла нашим першокурсникам про особливості організації поїздок по Україні та в інші країни світу, поділилася цікавими практичними напрацюваннями, запросила студентів пройти практику в «Бюро подорожей «Сім'я».
20.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне заняття в готелі «Hotel Wall Street» для студентів третього курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Разом з викладачами кафедри – Галасюк С.С. і Наймарк Е.А. студенти ознайомились із стандартами обслуговування, посадовими обов’язками працівників закладу. Висловлюємо подяку Ribas Hotels Group і Олександрі Шевченко за можливість відвідати підприємство готельного господарства, а також керуючій готелем «Wall Street» - Ксенії Дронго, за прекрасну екскурсію і цінні знання, яких набули студенти у процесі спілкування.
21.11.2017 було проведено спільне виїзне заняття кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу та кафедри експертизи товарів та послуг для студентів третього курсу в Національному науковому центрі «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова». Разом з викладачами кафедр –Захарчук В.Г, Зеленянською М.М. і Наймарк Е.А., студенти ознайомилися з технологією виробництва вина, відвідали лабораторію хроматографії і хіміко-аналітичну лабораторію, а також побували на майстер-класі з культури дегустації вин. Дякуємо керівництву і співробітникам інституту за теплий прийом і можливість отримати практичні знання, і сподіваємося на подальшу дружбу і міжкафедральну співпрацю.
21.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виробничу екскурсію до готелю «Frederic Koklen Boutique Hotel». В рамках дисципліни «Організація готельного господарства» доцент Шикина О.В. разом зі студентами 20 групи спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з поняттям «бутік-готель», його походженням і особливостями надання послуг. Висловлюємо подяку керуючій готелем Тетяні Загнітній за проведену екскурсію. Під час ознайомлення з готелем студентів познайомили з оригінальним дизайном та оформленням номерного фонду, ексклюзивними предметами побуту, що розроблені дизайнерами спеціально для кожного номеру готелю. Сподіваємося на подальшу співпрацю та можливість працевлаштування випускників ОНЕУ до даного закладу.
21.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виробничу екскурсію до міні-готелю «Воронцов Апартментс». Студенти третього курсу спеціальності «Туризм» разом з викладачами кафедри Нєчевою Н.В., Галасюк С.С. і Михайлюк О.Л. ознайомилися з номерним фондом і специфікою організації роботи міні-готелю.
22.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу провела виробничу екскурсію у ресторані італійської кухні «Tavernetta» для студентів четверного курсу спеціальності «Туризм». Відбулось спілкування з шеф-кухарем, адміністратором, су-шефом, офіціантами, менеджерами і кухарями, що надали багато цікавих практичних рекомендацій для роботи закладу ресторанного господарства. На виробничій екскурсії працівники закладу показали та розповіли особливості організації та діяльності залів ресторану, кухні. Наприкінці екскурсії було проведено працівниками закладу майстер-клас з приготування різних видів пасти та інших макаронних виробів. Ми дякуємо керівництву ресторану, шеф-кухарю Armaroli Roberto, адміністратору Мирославу Шкурину, і всьому персоналу за теплий прийом, цінні практичні навички та рекомендації, і надану унікальну можливість відвідати підприємство ресторанного господарства.
24.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу провела виробничу екскурсію у хостел «Пятница» для студентів 48 групи спеціальності «Туризм». Цей новий і приємний хостел в Одесі люб'язно відчинив для нас свої двері, а менеджер Артем провів екскурсію та ознайомив з основними правилами даного засобу розміщення. Дякуємо керуючій компанією Ribas Hotels Group, Олександрі Шевченко та менеджеру Артему за можливість відвідати хостел «Пятница».
24.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу після занять, факультативно, вирушила на екскурсію в один з кращих винних ресторанів України - «Бернардацці». В рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства» студенти 3 курсу познайомилися з керуючим ресторану - відомим сомельє і майстром своєї справи Олексієм Дмитрієвим. Він провів цікаву екскурсію з відвідуванням унікальної винної кімнати, а шеф-кухар Alexander Yourz показав кухню, познайомив з персоналом, цехами і провів майстер-клас з десертів.
07.10.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне практичне заняття у готелі «Дюк». У рамках дисципліни «Організація готельного господарства» доцент Шикіна О. В. ознайомила студентів 20 групи спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на практиці з критеріями, яким має відповідати готель категорії 5 зірок. Студенти проаналізували вимоги ДСТУ4269:2003 та необхідність їх дотримання.
07.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виробничу екскурсію до готелю «Континенталь». Студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» разом із викладачами Галасюк С. С., Давиденко І. В., Наймарк К. А. та Нєчевою Н. В. ознайомились з номерним фондом готелю, новою частиною закладу розміщення, асортиментом додаткових послуг, конференц-залою, фітнес-залою, сауною та солярієм. Висловлюємо подяку адміністрації за теплий прийом та можливість познайомити студентів на практиці з підприємством готельного господарства.
07.11.2017 викладачі кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Іванов А. М. та Наймарк К. А. провели профорієнтаційну роботу з учнями Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу та ознайомили із спеціальностями нашої кафедри.
08.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виробничу екскурсію до готелю «Арнаутський». У рамках кураторської роботи доцент Шикіна О. В. ознайомила студентів 27 групи спеціальності «Туризм» з практикою роботи у малому готелі. Студенти дізнались про переваги діяльності малого готелю у центрі міста, важливість використання глобальних систем бронювання, подібних booking.com та можливість альтернативи. Студенти були зацікавлені питаннями працевлаштування у готелях малої місткості, про які розповіло керівництво закладу розміщення.
09.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала зустріч студентів 4 курсу спеціальності «Туризм» з Катериною Клементьєвою – власницею туристичного підприємства «Travel Consult». У рамках дисципліни «Організація сфери туристичних послуг» доцент Шикіна О. В. ініціювала зустріч, присвячену ролі клієнта в організації подорожі. Катерина поділилась досвідом, як продати тур за 50 тис. у. о. та «залишитись у живих», які книги необхідно читати, щоб підвищувати свій рівень та стати більш успішним туристичним менеджером. На зустрічі була значна кількість реальних кейсів з життя туристичної компанії.
Висловлюємо подяку за надану можливість поспілкуватись про нагальні проблеми туристичного бізнесу у стінах ОНЕУ.
09.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала зустріч студентів 4 курсу спеціальності «Туризм» з Наталією Власенко – гідом по Одесі, travel-журналістом, блогером. У рамках дисципліни «Організація сфери туристичних послуг» доцент Шикіна О. В. ініціювала зустріч, присвячену бюджетним подорожам та культурним програмам для молоді.
У процес спілкування зі спікером, висунуто ідею розробки бюджетної подорожі до Чернівців для студентів. Висловлюємо подяку та очікуємо з нетерпінням інформації щодо подорожі для студентів.
09.11.2017 кафдера туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала виїзне засідання у готелі «Чорне море Парк Шевченка». У рамках дисципліни «Організація і технологія обслуговування у готелях» викладачі Галасюк С. С., Нездоймінов С. Г., Наймарк К. А. ознайомили студентів з функціонуванням служби прийому та розміщення, роботою номерного фонду, конференц-сервісу, підприємств ресторанного господарства з організації харчування при готелі, а також побували на одній з найкращих оглядових точок стадіону «Чорноморець». Під час занять обговорювались питання структури номерного фонду, відмінності між категоріями номерів, особливості обслуговування гостей, приклади конфліктних ситуацій та шляхи їх уникнення і вирішення. Також ознайомились із асортиментом додаткових послуг готелю.
Висловлюємо подяку персоналу та керівництву готелю за надану можливість у організації заняття.
27.10.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала екскурсію до Одеського музею західного та східного мистецтва. У раках дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» студенти 30 групи спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з викладачем Нєчевою Н. В. ознайомились на практиці з методикою проведення екскурсії в музеї.
30.10.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала екскурсію до Одеського історико-краєзнавчого музею у рамках організації кураторської роботи. Дана робота націлена на підвищення практичних навичок студентів – майбутніх фахівців у сфері туристичної діяльності, та усестороннього розвитку як особистостей.
30.10.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала зустріч студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанний бізнес» з Ольгою Рябушенко – wellness-коучем та wellness-блогером. У рамках дисципліни «Організація ресторанного господарства» викладач Наймарк К. А. ініціювала зустріч, що присвячена організації здорового харчування для споживачів послуг у сфері ресторанного господарства.
31.10.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу займається розвитком та закріпленням практичних навичок майбутніх фахівців сфері туризму. Викладач Нєчева Н. В. організувала екскурсію до літературно-меморіального музею імені О. С. Пушкіна. У рамках дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» студенти 37 групи спеціальності «Туризм» ознайомились зі специфікою проведення біографічної екскурсії та методиками і прийомами при її розробці, роботі із екскурсантами.
03.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала екскурсію до готелю «Катерина ІІ» з метою практичних навичок у роботі та управлінні готельним закладом. Викладач Наймарк К. А. у рамках дисципліни «Менеджмент організацій» зі студентами 48 групи спеціальності «Туризм» ознайомились із специфікою менеджменту підприємств сфери гостинності та організації харчування туристів.
03.11.2017 кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу організувала зустріч студентів 1-4 курсів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» з представником туристичної компанії «ANEX TOUR». Було презентовано можливості для проходження літньої практики у Туреччині, перспективи кар’єрного зростання, навчаючись в університеті та проходячи практику на підприємстві. Кафедра дякує «ANEX TOUR» за зустріч та сподівається на подальшу плідну співпрацю.
02.10.2017 студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» відвідали з навчальною екскурсією готель «Чорне море Парк Шевченка». У рамках проведення семінару з питань специфіки роботи у мережевому готелі студенти отримали практичні поради з організації проведення масових заходів. Ми дякуємо керівництву готелю «Чорне море Парк Шевченка» та персоналу у особі Матвія Копилова за можливість познайомитись із практичними аспектами діяльності готелю.
02.10.2017 року студенти-магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із своїм викладачем Івановим А. М. відвідали із навчальною екскурсією бутік-готель «La Gioconda”. У 2017 році готель отримав нагороду «Кращий вибір подорожуючого» від Tripadvisor. Дякуємо керівництву готелю, усьому персоналу за гостинний прийом та цінні практичні рекомендації для майбутніх фахівців у сфері гостинності.
27.09.2017, у Всесвітній день туризму, на базі Одеського державного екологічного університету відбулось знайомство зацікавлених осіб у спеціальності «Туризм», за якою готують майбутніх фахівців у нашому університеті. В екологічній школі зібрались майбутні абітурієнти, перед якими виступила доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, тревел-блогер, кандидат економічних наук Шикіна О. В. з доповіддю про розвиток туризму у місті Одесі.
29.09.2017 року викладачі кафедри Галасюк С. С., Нечєва Н. В., Наймарк К. А. організували екскурсію для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» до нового бутік-готелю Hotel de Paris, що належить французькій готельній мережі AccorHotels. Викладачі та студенти познайомились із особливостями сервісного обслуговування, високими стандартами якості та гостинності. Кафедра дякує керівництву готелю, адміністраторам та усьому персоналу за теплий прийом, нові знання та задоволення від відвідування гостинного закладу Hotel De Paris Odessa - MGallery by Sofitel.
27.09.2017 року перший курс спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» прийняли участь у святкуванні Всесвітнього дня туризму. Посвячення у туристи відбулось на університетській базі відпочинку «Економіст», що розташована у курортному селищі Кароліно-Бугаз. Посвячення відбулось при активній участі магістрів 1 курсу. Куратори студентських груп також приймали участь у проведенні конкурсів, пов’язаних з тематикою туризму. Ведучими свята були магістри 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Виражаємо подяку кураторам груп, ведучим святкової програми та вітаємо першокурсників зі святом!
25.09.2017 у стінах ОНЕУ пройшла зустріч студентів 1-4 курсів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» з представниками туристичного бізнесу. На зустрічі були присутніми Оксана Кузнєцова – директор Асоціації «Туризм Одеси» та Голрія Яхніс – директор туристичної компанії «Алмаріс». Тепер ми знаємо про турволонтерство більше та будемо більш активно приймати участь у цьому виді діяльності, а також приймемо участь у закордонній практиці у зимовий період! Висловлюємо подяку за активну життєву позицію.
20 вересня завідувач кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу к. е. н. , професор Герасименко В. Г. провів для студентів 1 курсу спеціальності "Туризм" лекцію на тему: "Вступ до фаху", у ході якої розповів про історію виникнення туризму, функції, умови та фактори розвитку цієї економічної діяльності. Було приділено значну увагу сучасним проблемам і конфліктам, що виникають у зв'язку з розвитком туризму. Студентам було цікаво дізнатись про те, як виникла кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в ОНЕУ, про напрями наукових досліджень кафедри, про міжнародне співробітництво з іншими університетами.
6 вересня 2017 року кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу провела екскурсію до дизайн-готелю “Uno” зі студентами ОНЕУ спеціальності “Готельно-ресторанна справа». Студенти отримали можливість поспілкуватися з управляючою – Юліаною Михайловою, ознайомитись з різними категоріями номерів, що представлені у готелі, рестораном, конференц-залом. Захід пройшов у дружній атмосфері, за що ми вдячні усьому персоналу дизайн-готелю “Uno”.
24 апреля в 5-ом корпусе ОНЭУ прошла встреча студентов первого курса специальности "Туризм" с директором одесского офиса туроператора «Музенидис Тревел» Ольгой Кобзарь.
12 квітня 2017 року кафедрою туристичного та готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного економічного університету було проведено студентську науково-практичну конференцію «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес: світовий досвід та перспективи розвитку для України».